Piet Mondriaan is geboren en getogen in een huisje vlak achter ons Grand Café. Een geweldige reden om een zogenoemde Mondriaan Lunch in ons assortiment op te nemen. Tijdens deze uitgebreide 19de eeuwse lunch proeft u wat Piet Mondriaan zoal at tijdens het maken van zijn kunstwerken in Nederland. Tijdens de lunch komt u te weten wat de eetgewoontes waren van de 19de eeuwse Amersfoorter. We bieden het hele jaar dit arrangement aan. Het arrangement bestaat uit het volgende:

– Een drankje naar keuze (koffie, thee, fris, sap, huiswijn of tappils, oude jenever (want jonge jenever bestond toen nog niet!))
– Echt desembrood
– Een ambachtelijke draadjesvleeskroket met grove mosterd
– Oude Hollandse kaas uit Utrecht
– Gerookte makreel
– Boeren gedroogde metworst
– Roomboter
– Soep van de dag
– Gegarneerd met radijsjes, ingemaakte zilveruitjes en kropsla

Dit alles wordt geserveerd op één bord. Op tafel ligt een speciale placemat waarop te lezen is wat de eetgewoonten van de 19de eeuwse Amersfoorter waren. De placemat is vormgegeven met elementen van De Stijl. Deze kan u na afloop meenemen. Er is ook een vegetarische versie beschikbaar van dit arrangement. Reservering is noodzakelijk. Dit arrangement is te reserveren vanaf tien personen. Kosten €21,50 per persoon. Reserveren kan via info@grandcafehemels.nl of telefonisch 033-4627770.